top of page

tor. 23. nov.

|

Ås

Frokostmøte: Tar vi dyrehelse på alvor?

Bli kjent med FjørForsk, Animalia, Moer Gård og Norwegian Antibodies den 23. november 8:15 -9:15 Hvordan sikre både velferd og kommersiell suksess? Bli med på frokostseminar på BIT Innovasjonssenter

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Frokostmøte: Tar vi dyrehelse på alvor?
Frokostmøte: Tar vi dyrehelse på alvor?

Tid og sted

23. nov. 2023, 08:15 – 9:15

Ås, Rådhusplassen 27, 1430 Ås, Norge

Om arrangementet

Temaet for dagen er å gi innsikt i hvordan forskningsresultater kan bli til kommersielle produkter og hvordan produksjonsdyr har det godt, selv om de bidrar til kommersielle suksesser. I dette frokostseminaret ser vi nærmere på dyrevelferd hos produksjonsdyr. På frokostmøtet får du muligheten til å bli bedre kjent med FjørForsk som er et samarbeid mellom næringen og NMBU. Her vil Irma Oskam fra Senter for Husdyrforsøk si noe om senteret, forskning og innovasjon. Videre vil Guro Vasdal fra Animalia snakke om velferdshøna, et innovasjonsprosjekt med hovedmål å generere kunnskap om helse og velferd hos norske verpehøns. Prosjektet er et samarbeid mellom Notrua, Kjøtt- og Fjørfebransjens Landsforbund, NMBU Veterinærhøgskolen. Avslutningsvis vil Ole Egge fra Moer Gård og Norwegian Antibodies AS (NABAS) snakke om produksjon av antistoffer fra egg og hvordan produksjonsdyra også har det godt.

Dato: 23. november 2023 | kl. 08.15 til 10.00 | Arrangementet er gratis

Sted: BIT Innovasjonssenter i Ås sentrum, Rådhusplassen 27.

Påmelding finner du her

Program:

08.15: Kaffe og Biteti 08.40: Velkommen ved v/ Harrieth Lundberg 08.45: FjørForsk, et fruktbart samarbeid mellom næringen og NMBU v/Irma Oskam, Senter for husdyrforsøk NMBU 09.00: Velferdshøna - helse og velferd hos norske verpehøner v/ Guro Vasdal, Animala 09.15: Fra egg til Coronavaksine. Produksjonsdyr har det også godt v/ Ole Egge, Moer Gård, Nabas

Harrieth Lundberg er prosjektleder for «Entreprenørlandsbyen Campus Ås. Harrieth er bioteknolog og har bakgrunn fra både akademia, næringsliv, journalistikk og kommunikasjon.

Irma Oskam er leder for Senter for husdyrforsøk og professor innen reproduksjonsbiologi og bioteknologi og med et bredt nasjonalt og internasjonalt nettverk innen utdannings- og forskningsinstitusjoner.

Guro Vasdal er prosjektleder helsetjenesten for fjørfe i Animalia AS, hvor hun leder flere forskningsprosjekter med fokus på helse og velferd hos fjørfe. Guro koordinerer også de fire velferdsprogrammene for fjørfe. Guro er etolog, utdannet på NMBU hvor hun to PhD i 2010 om purkas morsadferd og spedgrisdødelighet.

Ole Egge er eier av Moer Gård som driver stort innen konsumeggproduksjon i tillegg til antistoff-produksjon på høner til Norwegian Antibodies AS, Nabas. Nabas produserer antistoffer fra eggeplommen fra høner.

Frokostseminaret «Dyra skal ha det bra» er en del av serien «Fra idé til suksess» i regi av prosjektet «Entreprenørlandsbyen Campus Ås». «Entreprenørlandsbyen Campus Ås» er et samarbeid mellom Ard Innovation, Eik Lab, Aggrator og NMBU. Alle aktører er i innovasjonssystemet på Campus Ås. Prosjektet er finansiert av Viken Fylkeskommune.

Dele dette arrangementet

bottom of page